בורקס עוף טחון טעים בטירוף! כזה שפריך מבחוץ ועסיסי מבפנים. אז מבלי לעבוד קשה כל מה שאתם צריכים זה בצק עלים, עוף טחון, קצת תבלינים ויש לכם מנה מופלאה שהכי כיף לזלול. תהנו.
מצרכים ל14-16 בורקסים:
- 1 בצק עלים מופשר
- ½ קילו עוף טחון
- 3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ לקוביות
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
לתיבול:
- ½ כף מלח
- ¼ כף פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית פלפל אנגלי טחון
- קורט צ'ילי גרוס יבש חריף למי שאוהב
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום שחור
אופן הכנה:
- במחבת שמים את השמן והבצל ומטגנים במשך 5 דקות עד להזהבת הבצל.
- מוסיפים למחבת את העוף הטחון ובעזרת כף מעץ מפוררים את העוף במשך 3 דקות עד לקבלת פירורים יחסית קטנים של עוף.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי טחון ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מניחים את תערובת העוף על השיש בטמפרטורת החדר למשך כ15-30 דקות לצינון (כי אם התערובת תהיה חמה מידי היא תקרע את הבצק וולא נוכל למלא אותו).
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לאורך ל2 חצאים שווים.
- שמים לאורך כל יריעת בצק כמות נכבדת מהמלית ומגלגלים ל2 בורקסים ארוכים (כמו בסרטון) ובעזרת סכין חדה פורסים את הבורקס לחתיכות שוות (בערך 14-16 בורקסים).
- מניחים את הבורקסים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותם בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום שחור ואופים כ20 דקות עד להזהבה.
*מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט ירקות טריים. בתאבון!