חמין תרנגולת לולו ומקרוני לשבת גשומה

אבי מור מוסרי
חמין עוף
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

זהו חמין אחר וקל להכנה… ולעיכול, יחסית. נהוג לחשוב על חמין כמאכל העשוי המון מרכיבים, בהם בשר בקר שמן, שעועית בובקס, חיטה, תפוח אדמה, ומעל לכל שוכב לו הקוגל העשיר בשומן (רצוי מרגרינה כמובן אם אין בנמצא שומן אווז!) . אין ספק שזו מנה מנחמת וטעימה מאוד, עמוסה במורשת יהודית עשירה הנהוגה בכל העדות, מזרח ומערב.
חמין תרנגולת ומקרוני נהוג בעיקר בעדות המזרח. עשוי מעוף ומקרוני. עובדה זו הופכת אותו לקל יחסית לעיכול, פחות שמן וקל הרבה יותר להכנה.

בשוק

  • 1 תרנגולת לולו שלמה ומחולקת לשמונה חלקים עם העור.
  • 1 חבילה אטריות מסוג 'בוקטיני'. עגולות ועבות, חלולות באמצע. רצוי תוצרת איטלקית איכותית
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים חצאי סהר בעובי של 4 מ"
  • 4 שיני שום גדולות וקלופות
  • 2 גזרים גדולים פרוסים עבה, 1-2 סמ'
  • 1 לימון פרוס חצאי סהר בעובי 1 סמ'
  • 1/2 כוס שמו זית
  • 1כוס מים (רצוי ציר עוף או ירקות)

תבלינים:

  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה(אופציה)
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 5 עלי דפנה
  • 5 גרגירים פלפל אנגלי
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם.

במטבח

מבשלים את המקרוני במי מלח כפי שעושים עם כל סוג פסטה, הפעם חצי בישול. לא מוכנים לאכילה.

מסננים המים ומשאירים להתקרר.

מתבלים את נתחי לולו במלח ופלפל לבן.

בסיר סוטאז' גדול עם דפנות גבוהות, שמים 4 כפות שמן זית ומטגנים נתחי העוף עד להשחמה משני צדדים. מוציאים ושמים בצד.

באותו סיר, מפזרים את הבצל והגזר הפרוס ומטגנים 5 דק' עד השחמה קלה.

מוסיפים השום ומטגנים 2 דקות. שמים בצד.

בקערה נפרדת שמים מחצית מן השמן זית ומערבבים עם כל התבלינים היטב לתערובת אחידה.

  שמים בקערה עם השמן המתובל את כל חלקי העוף והירקות שטוגנו יחד, מוסיפים הלימון הפרוס.

מערבבים היטב יחד.

מרכיבים החמין

בסיר הסוטאז' שמים את כל המקרוני המבושל, מפלפלים וממליחים לפי הטעם.

שמים מעל את שארית השמן ומערבבים יחד היטב.

מעל המקרוני שמים את כל חלקי העוף המתובלים יחד עם יתר השמן המתובל בשכבה אחת מסודרת לכל רוחב הסיר.

שופכים לסיר את כוס המים / ציר פנימה.

 מכסים מעל בניר אפיה חתוך למידה ומצמידים היטב לחלקי העוף. זה מונע אידוי יתר.

מכסים במכסה אטום היטב.

מכניסים לתנור 100 מעלות למשך כל הלילה, 8 שעות לפחות.

בתיאבון!

 

מתכונים נוספים שאסור לפספס

פרגיות במרינדה ממכרת
למתכון
למתכון פרגיות במרינדה ממכרת
כבד קצוץ
למתכון
למתכון כבד קצוץ
עוף עם תפוחי אדמה ובטטות במלח
למתכון
למתכון עוף עם תפוחי אדמה ובטטות במלח

חדשות טריות!

מעכשיו פשוט וקל יותר להזמין
את המוצרים הטריים שלנו

התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?