כנפיים לולו חמוץ מתוק

אבי מור מוסרי
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

כנפיים צלויות הפכו למנה 'לאומית' חובה בכל אירוע 'על האש'.
כנפיים הם חלק זול במחיר אך איכותי בסוג הבשר והעסיסיות. כנראה שזו הסיבה לפופולריות שלו.
בעיקר, זה הנשנוש הכיפי ביותר עלי אדמות…..במיוחד כנפיים של לולו

בשוק

  • 2 קג' כנפיים לולו
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי חריף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב סויה קיקומן
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 יח' בצל ירוק חתוך רצועות דקות
  • מלח ופלפל

במטבח

הכנפיים מורכבות משלושה חלקים. את קצה הכנף הזעיר יש להפריד ולזרוק.

לחלק את שארית הכנף לשניים.

לערבב את מרכיבי המשרה. לטעום ולתקן התיבול לפי הטעם.

להשרות הכנפיים במשך לילה לפחות.

מערבבים את כל החומרים המושרים בקערה. מערבבים וטועמים. מתקנים התיבול.

הצלייה

  • על האש כל אחד יודע לעשות המלאכה. להקפיד להבריש הכנפיים עם המשרה עד השחמה.
    גם על הפלנצ'ה
  • בתנור: 180 מעלות. לפזר בשכבה אחת את הכנפיים על מגש צלייה עם חלק מן המשרה.
  • לצלות את הכנפיים עד השחמה יפה מכל הצדדים. 30 דק' בערך.
  • להוריד החום ל 130 מע' ולתת לרוטב להתעבות ולהפוך לסמיך. כ 15 דק'.
  • להגיש עם רצועות בצל ירוק מפוזרות מעל

בתיאבון!

התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?