צלייה של תרנגולת ׳לולו׳ שלמה בתנור הינה משימה קלה לכאורה. האמת היא מעט שונה. רק אם מקפידים ומבצעים את כל ההכנות והצלייה באופן נכון ומדויק, מקבלים עוף שלם שחום היטב, מוכן ורך על כל חלקיו ובעיקר עסיסי ביותר.
במתכון הזה קיים שלב של השרייה במי מלח למשך לילה מראש, חשוב ביותר לקיימו כלשונו להצלחת המתכון. התוצאה היא תרנגולת ׳לולו׳ צלויה כאשר בשרה רך ועסיסי.
בשוק
- 1 תרנגולת 'לולו' שלמה.
- 150 גר' מלח גס.
- 5 ליטר מים.
- עשבי טיבול – טימין, רוזמרין, לבחירה.
- 1 לימון שלם.
- שמן זית.
- מלח דק ופלפל גרוס.
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
- 6-10 תפוחי אדמה קטנים, רחוצים ונקיים עם הקליפה.
במטבח
הכנה מוקדמת, השרייה בתמיסת מלח
לילה לפני הבישול, יש להכין תמיסת מלח. ממיסים מלח גס בתוך המים בסיר עמוק. משרים את 'לולו' בשלמותה בתוך התמיסה למשך לילה שלם בתוך המקרר.
הצלייה
- 5 שעות לפני שעת הצלייה. להוציא את 'לולו' מן המשרה, ליבש היטב עם נייר סופג ולהניח במקרר ללא כיסוי ליבוש נוסף. לחמם תנור ל-180 מע'.
- לקשור את רגלי התרנגולת בחוט כותנה ל'טוסיק' שלה.
- על תבנית אפיה להניח את 'לולו', לפלפל בפלפל גרוס. לזכור שהיא מספיק מלוחה ואין להמליח שוב.
- למרוח בשמן זית ולעסות היטב את התרנגולת מכל צדדיה.
- להכניס לתוך חלל הבטן את התבלינים ואת הלימון השלם.
- להניח אותה על צד החזה, לפזר סביבה את תפוחי האדמה עם קליפתם.
- להכניס לתנור למשך 60 דקות. יש להקפיד להרטיב אותה כל 15 דק' באמצעות המיצים של עצמה.
- כעבור שעה, להפוך אותה על גבה ולהמשיך לאפות עוד 15 דק'.
להגשה
'לולו' מוכנה להגשה.
בעזרת מספרי עוף לחלק אותה ל-4-8 חלקים.
להגישה עם התפוחי אדמה כאשר הירוקים פזורים מעל.
סלט חסה רענן ישלים את הארוחה.
בתיאבון!