לוגו מילועוף

לולו פרפר צלוי

שף ויקטור גלוגר
עוף שלם פרוס
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

צליה של עוף בתנור בשלמותו בצורת פרפר הפכה פופולרית בישראל. שני יתרונות לשיטה. ראשית, בזמן הבישול קצר יחסית, כי העוף פרוס ומתבשל ביתר קלות. היתרון השני הוא שזו מנה אטרקטיבית למראה בהגשתה. כאן אנו מכינים אותה על מצע ירקות. העונה המהווים תוספת טעימה ובריאה למנת התרנגולת. אורז או תפוחי אדמה ישלימו הארוחה.

בשוק

  • 1 תרנגולת ׳לולו׳ שלמה.
  • 2 בצלים אדומים בינוניים חתוכים רצועות עבות.
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות עבות(החלק הלבן).
  • 2 פלפלים מתוקים צבעוניים חתוכים רצועות.
  • 3 עגבניות חתוכות לרבעים.
  • 2 ראשי שום מפורקים ולא קלופים.
  • 1 פלפל ירוק או אדום חריף פרוס דק.
  • מלח דק, פלפל גרוס.
  • טימין, רוזמרין, אבקת שום, אורגנו טרי או יבש, עלי דפנה.
  • שמן זית.

במטבח

הכנת המנה

להדליק התנור על 220 מע' מצב טורבו.
חוצים ופותחים את התרנגולת. כך עושים זאת:

  • חורצים לאורך הגב דרך עור עד העצם חריץ לכל אורכה. אפשר בעזרת מספרי עוף או סכין חד.
  • הופכים אותה כאשר החזה כלפי מעלה, חוצים אותה לאורכה דרך כל החזה.
  • לפתוח את התרנגולת ולשטח אותה בשלמותה כאשר הצד של העור כלפי מעלה.
  • להמליח ולפלפל בנדיבות.
  • לעסות התרנגולת משני צדדיה בשמן זית.
  • בקערה עמוקה לשים את כל הירקות והתבלינים, יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם, להוסיף 2 כפות שמן זית ולערבב היטב.
  • לפרוס על מגש אפיה את כל הירקות המתובלים.
  • להניח התרנגולת המתובלת על מצע הירקות.
  • לשים בתנור החם למשך 45-50 דק' או עד הזהבה מלאה.
הגשה
  • מגישים את כל התבנית לשולחן, חותכים במספרי עוף למנות אישיות.
  • כתוספת מומלץ על תפוח אדמה אפוי, אורז לבן או פסטה קצרה.
  • לקשט בפרוסות לימון טרי לפי הטעם.

בתיאבון!

קשת צהובה
סימן איכות של המותג, סימן המתאר את הליך הגידול הנקרא "SLOW GROW" ומשמעותו גידול איטי של העופות בפיקוח וטרינרי, בצירוף איור של תרנגולת ואפרוחים.
לוגו של המותג לולו תרנגולת גלילית
לוגו מאה אחוז תזונה צמחית

לקוחות יקרים,

חנות האתר פתוחה להזמנות!

מהמפעל אליכם - הכי טרי שיש

התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?