נתחי לולו בתפוז ולימון

אבי מור מוסרי
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

בשר עוף בעיקרון מאוד 'אוהב' פרי הדר. הכוונה לתפוזים ולימונים. כל אחד בנפרד או שניהם מעורבבים יחד. החמיצות והמתיקות של הפירות משתלבת היטב עם כל בשר לולו.
אפשר לסחוט המיצים ולהשתמש בהם בבישול. אפשר גם לקלף את הקליפה החיצונית ולפרוס אותה 'ג'ולינים' לחלוט ולכלול בתבשיל. גם אפשר פשוט לפרוס הפירות לטבעות דקות לערבב היטב עם נתחי לולו, מלח ופלפל, ולתנור.
אנחנו נלך כאן על המתכון הפשוט יותר. מזכיר תמיד לבשל את לולו עם העור,
הטעמים טובים הרבה יותר

בשוק

1 עוף לולו חתוך שמיניות, או 1.5 קג' קרעיים או פרגית עם עור

2 לימונים שלמים חתוכים טבעות בעובי של 1/2 סמ'

2 תפוזים שלמים חתוכים חצאי טבעות בעובי של 1/2 סמ'

1 פלפל ירוק חריף או 1/2 פלפל פרוס טבעות דקות לפי הטעם

1/2 כוס קמח לבן רגיל(אפשר בלי לרגישים לגלוטן)

מיץ מחצי תפוז

שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

קליפת לימון מגורדת

במטבח

ממליחים ומפלפלים תחילה את נתחי לולו.

מקמחים את הנתחים היטב שכבה דקה מאוד.

בסיר סוטאז' מחממים 4 כפות שמן זית.

כאשר השמן חם דיו אך לא מעשן, מטגנים הנתחים היטב משני צדדים יחד עם העור.

מניחים את כל הנתחים בסיר.

מפזרים את טבעות פרי ההדר ואת המיץ על העוף ומערבבים יחד פעם אחת.

מסדרים הנתחים בשכבה אחת בכל הסיר.

מביאים לרתיחה קלה, מכסים הסיר במכסה או בנייר אלומיניום ומיד לתנור חם 200 מע',
למשך 45 דק', או עד שעור העוף שחום יפה. מרטיבים העוף עם המיצים שלו עם מברשת או כף.

מורידים חום התנור ל 150 מע', וממשיכים לבשל עוד כ 15 דק' להסמכת הרוטב.

המנה מוכנה. מפזרים מעל את גרידת הלימון ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים ישר לשולחן.

בתיאבון!



לקוחות יקרים,

חנות האתר פתוחה להזמנות!

מהמפעל אליכם - הכי טרי שיש

התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?