העוף הכי חגיגי שיש! תתכוננו למלא שאלות כמו "איך הכנתם?" "אפשר מתכון?" כי למנה המופלאה הזאת אי אפשר להישאר אדישים.
מצרכים:
- 6 שוקיים וכרעיים
- 5 בצלים גדולים פרוסים לעיגולים
- 2 כפות שמן זית
- 2 גבעולי טימין
- 2 כפות סילאן
- ½ כוס יין אדום
- ½ כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מים
להגשה:
אורז
פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
- שלב הבצל: בסיר יחסית שטוח שמים שמן ואת הבצל ומתחילים לערבב. כל כמה דקות מוסיפים קצת מים (נגיד 2-3 כפות מים) המים מוליכים חום מהר יותר מכל נוזל אחר ולכן הם גם יבשלו את הבצל מהר יותר, וגם ירימו משקעים שעל הסיר וככה הטעם יהיה טעים יותר. מבשלים את הבצל במשך 30 דקות בערך עד שהוא שזוף ובצבע חום חזק.
2. מניחים את העופות כשעור מונח כלפי מטה, ונותנים לו חריכה.
3. מוסיפים כוס מים לסיר, יין אדום, טימין, סילאן, פלפל אנגלי טחון, מלח, פלפל שחור גרוס ומערבבים.
ד4. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך שעה וחצי עד שהעוף מתרכך