לוגו מילועוף

עוף השלמות האסייתי שלי

רן ורדי - קולינריה הצרפתית
ירכיים עם תבשיל על מצע של אורז
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

ירכי תרנגולת בנגיעות אסייתיות עשירות, מעודנות ומאוזנות, שיניבו לכם מנה מפוארת בפה.

גרסה אישית שרקחתי לתרנגולת בניחוחות וטעמים אסייתים טובים. מנה עשירה מאד ובה בשעה מעודנת ומאוזנת בטעמיה, כמעט מלטפת את חלל הפה בזמן הסעודה.
אני עושה כאן שימוש בשומר-בייבי, כדאי להתאמץ למצוא אותם, כשאלו טריים אתם תהיו בשמיים.
אני עושה כאן שימוש ב”שום סולו” שנפוץ לאחרונה בארץ, כל שן שום היא למעשה כל הראש, נראים כמו ערמונים לבנים קטנים, מקלפים ומשתמשים. בהעדרם ניתן להשתמש כמובן בשיני שום רגילות, שתי שיני שום רגילות במקום כל שן שום-סולו.
את כל המוצרים האסייתים שבמתכון ניתן למצוא בסופרמרקט הישראלי הממוצע ואצל הירקן.
את המנה הזו יש להגיש עם הרוטב מעל אורז לבן, אורז מטוגן או קוסקוס ביתי טוב, זה השילוב המנצח.

את המתכון הכנתי עם כרעי תרנגולת של לולו – תרנגולת חופש מגידול טבעי, שהנו עוף עדין, אנין ואיכותי מאד. תרנגולות הגדלות בקצב טבעי, בתנאי מחיה מפנקים ללא זרזי גידול ואנטיביוטיקה ועם תזונה צמחית טבעית ועשירה, בדגש על תירס.
התוצאה מעולה, המוצר הזה מחמיא לחיך.
המנה הסופית בתמונות צולמה בכלי הקרמיקה בעבודת יד של אמנית הקרמיקה המדהימה שרית רשף מהגליל, שמייצרת כלים לבישול, אפייה והגשה יחודיים ושווים במיוחד. ללא ספק המנה הזו נראית אחרת לגמרי בכלים המיוחדים של שרית.

חומרים

  • 8 כרעי תרנגולת (מפורקים לירכיים ופולקע)
  • 10 עלי מנגולד שטופים היטב וקצוצים
  • 8 שומר בייבי
  • 2 בצל קצוץ
  • 10 שיני שום-סולו
  • 5 גבעולי למון גראס טריים חצויים
  • 10 עלי כפיר ליים
  • 1 פלפל צ'ילי קטן חתוך לטבעות
  • חצי אצבע ג'ינג'ר מגורר
  • 2 קופסאות קרם קוקוס
  • 4 כפות שמן שומשום
  • 4 כפות סויה
  • מלח ים אטלנטי
  • ציר עוף כדי כיסוי
  • מעט שמן

אופן ההכנה

נשתמש בסיר סוטאז' רחב, נטגן בו את הכרעיים במעט שמן להשחמה.
נוציא את העוף מהסיר ונטגן בסיר את הבצל ועלי המנגולד לריכוך, נסדר בסיר את כרעי העוף בשכבה אחת.
נפזר את השומרים בין חלקי העוף, נוסיף את כל שאר המרכיבים המוצקים לסיר בפיזור אחיד.
נוסיף את שמן השומשום, הסויה, קרס הקוקוס והציר עד כדי סיכוי תכולת הסיר.
נביא לרתיחה ונבשל עם מכסה על הכיריים למשך שעתיים וחצי (לא פחות).
נתקן תיבול עם מלח. נוציא את גבעולי הלמון-גראס מהסיר. אפשר גם להוציא את עלי הכפיר-ליים עד כמה שידכם משגת, הם לא אכילים.
נמשיך בישול ללא מכסה לצימצום הנוזלים עד כדי מחצית מגובה כרעי העוף.
להגשה על מצע אורז או קוסקוס. שימו לב שכל סועד מקבל גם שומר קטן וגם שן שום-סולו.

הערות

לא לוותר על קרם הקוקוס ועל הלמון גראס – אלו הטעמים הדומיננטים שעושים את המנה הזו.

בתיאבון!



מוזמנים להיכנס לאתר הקולינריה הצרפתית – HungryParis וליהנות מבלוג אוכל נרחב , קביעת סיורים קולינריים בפריז ועוד https://hungryparis.com/

קשת צהובה
סימן איכות של המותג, סימן המתאר את הליך הגידול הנקרא "SLOW GROW" ומשמעותו גידול איטי של העופות בפיקוח וטרינרי, בצירוף איור של תרנגולת ואפרוחים.
לוגו של המותג לולו תרנגולת גלילית
לוגו מאה אחוז תזונה צמחית

לקוחות יקרים,

חנות האתר פתוחה להזמנות!

מהמפעל אליכם - הכי טרי שיש

התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?