כמה שאנחנו אוהבים מתכונים בסיר אחד והפעם – עוף עם אורז ועשבי תיבול מתובלים ברוטב חמצמץ והדרי. הכי מדוייק לעונה. תהנו ושיהיה לכם בתיאבון!
מצרכים:
- 7 שוקי עוף
לתיבול של העוף:
- ½ כפית אורגנו
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- טימין
- גרידה מלימון אחד
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
לסיר:
- 3-4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ - 3 גבעולי סלרי עם העלים פרוסים דק
- צרור פטרוזיליה קצוץ גס
- צרור כוסברה קצוץ גס
- כף נענע קצוצה
- 3 שיני שום קלופות ופרוסות
5-6 כוסות מים - מיץ מחצי לימון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 ½ כוסות אורז שאוהבים (השתמשתי בפרסי)
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים את שוקי העוף יחד עם אורגנו, מלח, פלפל שחור גרוס, טימין, גרידה מלימון, מיץ מחצי לימון ושמן זית. מעסים את העוף בעזרת כפות הידיים עד שהתערובת מצפה את העוף.
- בסיר רחב שמים 2 כפות שמן זית וצורבים את שוקי העוף משני הצדדים עד להזהבה. לאחר מכן מוציאים את העוף לצלחת (העוף לא אמור להיות מבושל בשלב הזה).
- מוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן ומתחילים לטגן את הבצל במשך 3-4 דקות עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הירוקים שקצצנו – סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, נענע ושום ומערבבים.
- מחזירים את העוף לסיר, שמים 5-6 כוסות מים (עד שהמים כמעט מכסים את שוקי העוף) ומכסים במכסה למשך 20 דקות בערך.
- לאחר 20 דקות מתבלים במלח, פלפל שחור ולימון. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך (תכף יכנס האורז אז לא לדאוג אם טיפה מלוח לכם).
- מכניסים את האורז כשהוא במצב לא מבושל לסיר וסוגרים את המכסה. מנימיכים את הלהבה של האש ונותנים לעוך והאורז להתבשל במשך 30-40 דקות. ערבבו מידי פעם בעדינות את הסיר כדי שהאורז לא ידבק לתחתית.
- מכניסים את הסיר ללא מכסה לתנור ל10 דקות להזהבה אחרונה על חום של 200 מעלות (לא חייבים) ובתיאבון!