אחד המתכונים הכי קלאסים וטעימים שיש. תוך שתי דקות הכנה ויש לכם תבנית ענקית של עוף עם תפוחי אדמה ובטטות ברוטב דבש וחרדל משגע ומשכר. תהנו!
מצרכים:
- 1 חבילת מלח גס
- 5-6 תפוחי אדמה קטנים
- 3 בטטות קטנות
- 1 ראש שום חצוי
- 6 עופות (קוקטייל כרע ושוק)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף חרדל גרגירים
1 כף גדושה של דבש
½ כף מלח
½ כף פלפל שחור גרוס
3 גבעולי תימין
אופן הכנה:
- מדליקים תנור ל180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים על שולי התבנית מלח גס.
- מניחים מעל המלח את תפוחי האדמה, הבטטות והשום החצוי.
- במרכז התבנית שמים נייר אפיה נוסף ומעליו את העופות.
- בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים מעל העוף.
- מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה-שעה ורבע. מורידים את המכסה וממשיכים לאפות לעוד רבע שעה עד לקבלת צבע שחום יפיפיה.