עוף עם תפוחי אדמה ובטטות במלח

יעל קצב
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

אחד המתכונים הכי קלאסים וטעימים שיש. תוך שתי דקות הכנה ויש לכם תבנית ענקית של עוף עם תפוחי אדמה ובטטות ברוטב דבש וחרדל משגע ומשכר. תהנו! 

 

מצרכים:

  • 1 חבילת מלח גס
  • 5-6 תפוחי אדמה קטנים
  • 3 בטטות קטנות 
  • 1 ראש שום חצוי 
  • 6 עופות (קוקטייל כרע ושוק)

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית 

1 כף חרדל גרגירים

1 כף גדושה של דבש

½ כף מלח

½ כף פלפל שחור גרוס

3 גבעולי תימין

 

 

אופן הכנה:

  1. מדליקים תנור ל180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים על שולי התבנית מלח גס.
  3. מניחים מעל המלח את תפוחי האדמה, הבטטות והשום החצוי. 
  4. במרכז התבנית שמים נייר אפיה נוסף ומעליו את העופות. 
  5. בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים מעל העוף. 
  6. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה-שעה ורבע. מורידים את המכסה וממשיכים לאפות לעוד רבע שעה עד לקבלת צבע שחום יפיפיה.

מתכונים נוספים שאסור לפספס

פרגיות במרינדה ממכרת
למתכון
למתכון פרגיות במרינדה ממכרת
כבד קצוץ
למתכון
למתכון כבד קצוץ
עוף בריבת בצל ויין אדום
למתכון
למתכון עוף בריבת בצל ויין אדום

חדשות טריות!

מעכשיו פשוט וקל יותר להזמין
את המוצרים הטריים שלנו

התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?