כולנו יודעים, או התנסנו או טעמנו פאייה ספרדית. זהו תבשיל קדירה המכיל את כל מרכיביו בסיר אחד, במקרה שלנו במגש אחד. חלבון מן החי, פחמימה, רוטב, הכל מתבשל יחד.
עיקרון הכנתו על משטח פתוח ורחב ידיים מקורו בצורך להכין ארוחה שלמה ומזינה בזמן קצר, הפחמימה היא האורז העגול והעמילני, והחלבון יכול להיות בשר עוף או דג או פירות ים לסוגיהם. כולם אינם דורשים זמן בישול ארוך. זו ארוחה שלמה ומזינה אותה נוהגים להכין חקלאים ורועי צאן בספרד בעת שהותם בשדות מחוץ לביתם, על מדורת עצים. הירקות והציר מתווספים כמובן להשבחת הטעמים.
בשוק
מכינים מגש לפאייה 35-40 סמ'
- 2 ירכיים ו-2 שוקיים תרנגולת 'לולו' (או זוג כרעיים מחולקים).
- 1 בצל בינוני קצוץ דק.
- 1פלפל גמבה אדום פרוס רצועות.
- 1 פלפל גמבה חתוך קוביות 1 סמ'.
- 2 עגבניות חתוכות קוביות.
- 4 שני שום כתוש.
- 200 גר' קבנוס או נקניק אחר.
- 2 ליטר ציר עוף או ירקות .
- שמן זית.
- מלח ופלפל גרוס.
- עלי דפנה, טימין.
- 200 גר' אורז עגול רגיל.
- 1 גר' זעפרן.
- 1/2 כף פפריקה מתוקה.
- 1 לימון פרוס רבעים.
- צרור פטרוזיליה קצוצה גס.
במטבח
הכנה
- שמים שמן זית במגש פאייה ומחממים. מטגנים את הקבנוס ורצועות פלפל גמבה אחד עד להשחמה.
- מסירים מהמגש ושמים בצד.
- שמים הבצל, העגבנייה והשום ומאדים 5 דק' על אש בינונית.
- מוסיפים חתיכות התרנגולת, הקבנוס, 2 ליטר ציר, עלי דפנה וטימין, הפפריקה וזעפרן.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים האש.
- הופכים חתיכות התרנגולת.
- מוסיפים האורז בתפזורת על כל שטח המגש ומערבבים בעדינות.
- מבשלים 30 דק' על אש נמוכה.
- מכניסים המגש לתנור חם 180 מע' למשך 20 דק' בכיסוי אלומיניום.
הגשה
מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה ומקשטים בפרוסות לימון.
חשוב לציין שמנת פאייה מגישים מיד כשמוכנה ישר חמה מן התנור ואינה מומלצת להכנה מראש.
בתיאבון!