מצרכים
- 1 קילו פרגיות עם עור
- 3 כפות מיונז רצוי ביתי
- 1 כף גדושה של פפריקה מעושנת
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן הכנה
1.מערבבים את הנתחים היטב עם התיבול.
2.מניחים אותם זה לצד זה על מגש מחופה נייר אפייה.
3.מכניסים ל 20 דקות לתנור מחומם ב 240 מעלות (מבלי להפוך).
4.בהגשה לקשט עם תיבול בצל ירוק חתוך גס, פלפל ירוק ובצל מוחמץ.
לקישוט ותיבול אפשרי:
- בצל מוחמץ
- פלפל ירוק חריף קצוץ
- בצל ירוק
מיונז ביתי של החיים:
- 2 חלמונים בטמפרטורת החדר
- 1 כפית חרדל חלק
- 1 כף מיץ לימון
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 200 מ"ל שמן זית מזן עדין טעם (לצ'ינו למשל)/ שמן mct/ שמן אבוקדו
אופן הכנה:
שמים בכלי צר וגבוה את כל המרכיבים מלבד השמן. משתמשים בבלנדר מוט ומצמידים לתחתית הכלי כדי למנוע השפרצות. מבלנדרים את המסה במשך 10 שניות עד שצבעה הופך בהיר והיא תופחת מעט.
תוך כדי בלינדור מוסיפים את השמן בהזלפה איטית מבלי להרים את המוט עד שהמסה מסמיכה. זה הזמן להרים מעט את המוט ולערבב באמצעותו את המסה תוך כדי בלינדור עד קבלת מרקם קרמי חלק.
טועמים ומתקנים תיבול: אם אוהבים איולי חמצמץ, מוסיפים כף נוספת של מיץ לימון בהזלפה איטית תוך כדי בלינדור. המיונז נשמר בכלי אטום במקרר עד 3 ימים
ספר המתכונים של טל מאירי שכולו מלא במתכונים ניתן למצוא בקישור המצורף:
https://www.talmeiri.co.il/product-page/TalMeiri-Keto-book
בתיאבון!