קדירת תרנגולת עם תפוחי הגולן

שף ויקטור גלוגר
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

מתכון קל להכנה. תבשיל עוף בקדירה תמיד יהיה טעים יותר אם מכינים אותו יום קודם. למחר יהיה מוכן להגשה, רק לחמם ולהגיש. יש להקפיד על תפוח ירוק מזן 'גרנה סמיט'. החמיצות שלו עושה את כל ההבדל. תוספת היין תוסיף חגיגיות למנה.

בשוק

  • 1 תרנגולת 'לולו' מחולקת לשמונה חלקים.
  • 3 תפוחי גרנה סמיט חמצמצים.
  • 1 בצל אדום.
  • 1/4 ליטר יין אדום פורט/רימונים/מרסלה – מה שיש.
  • 2 כפות קמח רגיל לקימוח.
  • עלי דפנה.
  • מלח ופלפל גרוס.
  • 2 ליטר ציר עוף/ירקות/מים(עדיף ציר כמובן).
  • שמן זית.
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.

במטבח

  • בסיר 'סוטאז' לחמם השמן ולאדות את הבצל כ-5 דקות.
  • לתבל את התרנגולת ולפלפל היטב.
  • לקמח את חתיכות העוף ולהשחים מכל הצדדים יחד עם הבצל.
  • להוסיף היין האדום ולצמצמו למחצית.
  • להוסיף את הציר, לכסות הסיר ולבשל על אש קטנה כשעה.
  • לקלף את התפוחי עץ ולחתוך לפלחים שווים בעובי של כ-2 סמ'.
  • לטגן הפלחים במחבת נפרד ונקי מכל הצדדים עד השחמה.

הגשה

כאשר הקדירה מוכנה לקשט בפלחי תפוחים ולפזר פטרוזיליה לפני הגשה.
מומלץ ללוות את המנה באורז לבן או תפוחי אדמה מאודים.

בתיאבון!

התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?