קלצונה לולו מעורב ירושלמי

אבי מור מוסרי
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

מעורב ירושלמי הוא שמו של מתכון אוטנטי ירושלמי שמוצאו בשוק מחנה יהודה במאה הקודמת.
גם היום הוא חלק בלתי נפרד בכל תפריט של מסעדות רבות ירושלמיות.
המתכון מבוסס על חלקי פנים של תרנגולת ביחד עם נתחי חזה ופרגית.
אנחנו נתמקד בהכנת מנת המעורב עצמו. כשיהיה מוכן, אפשר להכין אתו מנות מגוונות אין ספור.
שלל האפשרויות יופיעו בסוף המתכון כאן.

בשוק

  • 250 גר' בשר לולו מכל אחד מן סוגים הבאים: חזה, פרגית עם עורר, כבד, לבבות/ סה'כ 1 קג'
  • 500 גר' בצל פרוס חצאי טבעות בעובי 1/2 סמ'
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית צ'ילי חריף לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל לבן גרוס
  • מלח לפי הטעם
  • 6 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 12 כוס בצל ירוק קצוץ טבעות דקות
  • חצאי פיתה איכותית וטרייה.

במטבח

  • חותכים את נתחי הבשר למיניהם לקוביות שוות בגודל של 2X2 סמ'
  • מערבבים 3 כפות שמן זית עם כל התבלינים לתערובת אחידה.
    מערבבים היטב עם נתחי הבשר ומשרים 15 דק' במקרר.
  • על פלנצ'ה או מחבת גדול מטגנים הבצל עם 3 כפות שמן זית על אש בינונית ללא השחמה.
  • שמים את חלקי לולו הקרים במחבת יחד עם הבצל ומטגנים על אש בינונית תוך ערבוב תמידי במשך כ 15 דק', או עד שהכבדים אדומים מעט בפנים ומוכנים לאכילה.
  • מתקנים תיבול. מפזרים מעל את מיץ הלימון ומערבים שוב היטב פעם אחת.
  • המנה מוכנה. מפזרים מעל העלים הירוקים ומגישים.

הגשה 1 – ׳עראיס׳

בתוך חצי פיתה טרייה, שמים מנה מן המעורב הירושלמי עם הבצל המטוגן.
מחזירים הפיתה המלאה כל טוב אל המחבת/פלנצ'ה ומשחימים מעט משני הצדדים.

הגשה 2 – קלצונה\פיצה

על בצק פיצה מוכן לאפייה מפזרים מן המעורב הירושלמי עם הבצל ומכניסים לטאבון כמו פיצה רגילה.

קלצונה- להשתמש במילוי של מעורב וממשיכים מכאן כמו כל קלצונה אחרת.

הגשה 3 – עם צי׳פס וסלט ערבי

מגישים המעורב כמנה בשרית רגילה לצד תפוח אדמה מטוגן או אורז כפחמימה.
סלט ערבי טרי ליד.

בתיאבון!



התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?