נתחי פרגית לולו הכי מתאימים לשיפודים על האש או על הפלנצ'ה. זה הנתח העסיסי ביותר בעוף בכלל, במיוחד זה של לולו. הוא עסיסי ומלא טעם. כדאי תמיד להשאיר עליו מעט שומן או חתיכות עור שומני בין הנתחים על השיפוד. לא לשכוח שהשומן והעור מלאים בטעם!
האננס ושאר הירקות ביחד עם התבלינים משלימים אותם לשיפודים הכי הכי שיש….
בשוק
- 1 קג' נתחי פרגית לולו עם העור
- 1 אננס בשל
- 2 בצלים בינוניים
- 500 גר' עגבניות שרי תמר
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף (אופציה)
- מיץ משני לימונים
- 5 כפות רוטב סויה קיקומן
- מלח ופלפל
- חבילה שיפודים מעץ
במטבח
חותכים את נתחי הפרגית לגודל של 4X4 סמ'/ להשאיר מחצית מהם עם העור.
חותכים האננס לחתיכות של 3X2 סמ'.
חותכים הבצל לשמיניות.
השרייה
מערבבים את כל החומרים המושרים בקערה. מערבבים וטועמים. מתקנים התיבול.
הרכבת השיפודים
- משפדים על כל מקל 4 חתיכות פרגית, ביניהן 2-3 חתיכות אננס, 2 חתיכות בצל ועגבנייה אחת.
כל זאת לפי הכמות והטעם האישי. - שמים את כל השיפודים במגש שטוח ושופכים עליהם את המשרה.
- משרים למשך שעתיים עד 4 שעות לכל היותר.
- צולים השיפודים על אש פחמים או על הפלנצ'ה במטבח הביתי או החיצוני
בתיאבון!