לוגו מילועוף

ניתחי תרנגולת בקדירה מקסיקנית

שף ויקטור גלוגר
קדירה מקסיקנית
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

הבישול בקדירה טומן בתוכו המון יתרונות שכדאי להיות מודע להם. ראשית יש להקפיד על סיר העשוי מתכת כבדה, כגון ברזל או אלומיניום יצוק. הדבר גורם לכלי הבישול להתנהג כתנור והתבשיל כולו מקבל חום שווה מכל צדדיו ומיטיב עם התוצאה, ומונע שריפת התחתית.

בנוסף, ניתן להכין את המנה יום אחד מראש, לזאת שני יתרונות משמעותיים. האחד, עצם שהיית הלילה במקרר מאפשרת לטעמים להתמזג ומיטיבה מאוד עם התבשיל. השני וחשוב לא פחות, המנה כבר מוכנה ומה שנשאר הוא לחממה בתנור כשעה לפני הארוחה ולהגישה מוכנה לסועדים. אליפות!

בשוק

  • 3 יח' ירך ועוד 3 יח' שוק תרנגולת ׳לולו׳ (או 3 יח' כרעיים שלמות).
  • 1.5 ליטר ציר עוף, ירקות או מים(רצוי ציר כלשהו כמובן).
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים דק.
  • 1.5 כוסות עגבניות מרוסקות איטלקיות.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • 1 ראש שום שלם ולא מופרד.
  • 2 כפות שטוחות רוטב צ'יפוטלה ( אופציונלי).
  • 4 עלי דפנה וגבעול רוזמרין טרי.
  • 4 כפות שמן זית.
  • מלח ופלפל גרוס.
  • צרור פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצים גס.

במטבח

שלב א׳ – מבשלים נתחי לולו

  • ממלחים ומפלפלים נתחי ׳לולו׳.
  • בסיר כבד שמים 2 כפות שמן זית ומשחימים את נתחי התרנגולת מכל הצדדים, מוציאים ושמים בצד.
  • באותו הסיר, שמים את יתרת שמן הזית ומאדים את הבצל הקצוץ עד שקיפות. מוציאים ושומרים בצלחת נפרדת.
  • מחזירים את נתחי ׳לולו׳ לתוך הסיר, מוסיפים הציר, עלי דפנה ורוזמרין, ראש שום. מגרדים המשקעים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 30 דק'.
  • מוציאים את כל התוכן ושומרים בסיר או קערה נפרדת עד להכנת הרוטב.

שלב ב׳ – מכינים הרוטב

  • באותו הסיר שמים כ-2 כוסות מן הציר בו התבשל העוף , מוסיפים העגבניות המרוסקות, הרסק והצ'יפוטלה, מביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש קטנה 10 דקות.
  • מתקנים תיבול.
  • טוחנים לרוטב אחיד בבלנדר יד.
  • הרוטב מוכן.

מרכיבים המנה

שמים בתוך הרוטב את נתחי לולו המבושלים יחד עם שבבי הבצל ומבשלים כ-15 דק'.
המנה מוכנה.

להגשה

מחממים התבשיל בתנור או על אש בחום נמוך, באותו הסיר כמובן (אם הוכן יום קודם).
מגישים ישירות לשולחן בתוספת הירוקים הקצוצים מעל.
הכי כיף להגיש המנה המקסיקנית בליווי קילחי תירס קלויים או מבושלים וחטיפי מנצ'וס פיקנטים.

בתיאבון!

מתכונים נוספים שאסור לפספס

שווארמה פרגית עם בצל
שווארמה טריק
למתכון
למתכון שווארמה טריק
בורקס עוף טחון
בורקס עוף טחון
למתכון
למתכון בורקס עוף טחון
עוף עם תבשיל אורז
עוף ואורז בסיר אחד
למתכון
למתכון עוף ואורז בסיר אחד
קשת צהובה
סימן איכות של המותג, סימן המתאר את הליך הגידול הנקרא "SLOW GROW" ומשמעותו גידול איטי של העופות בפיקוח וטרינרי, בצירוף איור של תרנגולת ואפרוחים.
לוגו של המותג לולו תרנגולת גלילית
לוגו מאה אחוז תזונה צמחית

לקוחות יקרים,

שמחים לבשר לכם שחנות האתר שלנו חזרה לפעילות עם סחורה טרייה!

לבנו אתכם בציפייה לימים טובים יותר 🇮🇱🤍

התחילו שיחה
התחילו שיחה
היי, איך אנחנו יכולים לעזור?