מתכון התלוי כולו באיכות הסיר בו נכין את העוף. יש לבחור בסיר כבד העשוי ברזל יצוק או אלומיניום עם תחתית עבה. כך יעבוד כתנור אשר יעטוף את התרנגולת בחום שווה מכל צדדיו.
הבישול בסיר עם שלל ירקות ומעט נוזלים גורם לעוף להתבשל במיצים של עצמו ושל הירקות העוטפים אותו. התוצאה היא מפתיעה. תרנגולת ׳לולו׳ מושחמת קלות כאשר בשרה רך שניתק מן העצם בניחוח ירקות ויין.
בשוק
- 1 תרנגולת 'לולו' שלמה.
- 1 קישוא זוקיני ירוק כהה, חתוך לאורכו ברבעים.
- 1 קישוא זוקיני צהוב כנ״ל.
- 4 ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים עבה.
- 1 בצל בינוני חתוך קוביות 4 סמ'.
- 1 גבעול סלרי חתוך קוביות כנ'ל.
- 2 גזרים קלופים וחתוכים כנ'ל.
- 8 שיני שום מופרדות ולא קלופות.
- כוס יין לבן יבש או חצי יבש.
- 1/2 ליטר ציר עוף/ירקות/מים.
- שמן זית.
- מלח/ פלפל גרוס.
- צרור תבלינים, טימין, עלי דפנה, רוזמרין.
במטבח
- לחמם תנור ל-200 מע'.
- לתבל את התרנגולת השלמה במלח ופלפל בנדיבות, בחוץ ובפנים.
- מעל להבה בינונית, שמים בסיר 2 כפות שמן זית .
- לטגן ולהשחים התרנגולת מכל צדדיה. להוציא ולהניח בצד.
- בתוך הסיר לשים מחצית מהירקות החתוכים ולטגן כ-4 דק' על אש בינונית.
- להניח את ׳לולו׳ על הירקות החתוכים והמטוגנים.
- לפזר מסביבה את שאר הירקות החתוכים ועשבי התבלין.
- לשפוך פנימה את היין והציר.
- סוגרים הסיר עם המכסה ושמים בתנור למשך שעתיים.
- העוף מוכן ורך להפליא.
הגשה
הכי יפה זה להגיש את המנה בתוך הסיר עצמו על השולחן.
מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה מאודים או אפויים בתנור.
בתיאבון!