ככה נראה העוף הקבוע שלנו בשולחן החג- עוף בערמונים, סילאן ויין אדום. הצמדו למתכון ותצא לכם מנת עוף רכה, עסיסית ועמוקה. בתיאבון!
מצרכים:
קוקטייל עוף (ירך ושוק) 6-8 חתיכות
3-4 בצלים גדולים פרוסים דק
1/2-3/4 כוס יין אדום
2 עלי דפנה
1 כף גדושה סילאן
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
3 חבילות של ערמונים בוואקום
1.5 כוסות מים (או עד שהעוף מכוסה בנוזלים)
להגשה:
אורז לבן
אופן הכנה
- צורבים את העופות משני הצדדים בסיר עם מעט שמן. לאחר מכן מוציאים את העופות לקערה, תכף נחזור להשתמש בעופות.
- מטגנים את הבצלים עם שמן עד שהם משתזפים לצבע עמוק אבל לא שרוף (הוסיפו במהלך הבישול רבע כוס מים לסיר כך שהבצלים יתקרמלו ולא ישרפו).
- מחזירים לסיר את העופות שצרבנו בהתחלה, שימו לב שהעור שלהם נמצא כלפי מטה, זה יעזור לעופות לא להתייבש ולקבל את כל הטעמים.
- מוסיפים את כל שאר המצרכים, מכסים במכסה ונותנים לעוף להתבשל על אש בינונית למשך כשעה (אפשר יותר כמובן, רק שימו לב שלא חסרים נוזלים). בתיאבון.
*ניתן לאפות- לאחר ששמנו את כל המצרכים של העוף בסיר ניתן לסגור אותו היטב עם מכסה ולהכניס לתנור על 180 מעלות למשך שעתיים. בתיאבון.