עוף בערמונים

יעל קצב
עוף בערמונים
שתפו את המתכון שגם החברים יהנו

ככה נראה העוף הקבוע שלנו בשולחן החג- עוף בערמונים, סילאן ויין אדום. הצמדו למתכון ותצא לכם מנת עוף רכה, עסיסית ועמוקה. בתיאבון!

 

מצרכים:
קוקטייל עוף (ירך ושוק) 6-8 חתיכות

3-4 בצלים גדולים פרוסים דק

1/2-3/4 כוס יין אדום 

2 עלי דפנה

1 כף גדושה סילאן

1 כף סוכר חום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפל אנגלי

קורט אגוז מוסקט

3 חבילות של ערמונים בוואקום

1.5 כוסות מים (או עד שהעוף מכוסה בנוזלים)

 

להגשה: 

אורז לבן

 

אופן הכנה

  1. צורבים את העופות משני הצדדים בסיר עם מעט שמן. לאחר מכן מוציאים את העופות לקערה, תכף נחזור להשתמש בעופות. 
  2. מטגנים את הבצלים עם שמן עד שהם משתזפים לצבע עמוק אבל לא שרוף (הוסיפו במהלך הבישול רבע כוס מים לסיר כך שהבצלים יתקרמלו ולא ישרפו). 
  3. מחזירים לסיר את העופות שצרבנו בהתחלה, שימו לב שהעור שלהם נמצא כלפי מטה, זה יעזור לעופות לא להתייבש ולקבל את כל הטעמים. 
  4. מוסיפים את כל שאר המצרכים, מכסים במכסה ונותנים לעוף להתבשל על אש בינונית למשך כשעה (אפשר יותר כמובן, רק שימו לב שלא חסרים נוזלים). בתיאבון.

*ניתן לאפות- לאחר ששמנו את כל המצרכים של העוף בסיר ניתן לסגור אותו היטב עם מכסה ולהכניס לתנור על 180 מעלות למשך שעתיים. בתיאבון. 

מתכונים נוספים שאסור לפספס

סוכריות פרגית
 פרגיות ממולאות באורז 
למתכון
למתכון  פרגיות ממולאות באורז 
שיפודי פרגית על הפלנצ׳ה
שיפודי פרגיות על הפלנצ'ה 
למתכון
למתכון שיפודי פרגיות על הפלנצ'ה 
פרגיות בחמאת בוטנים
פרגיות ברוטב חמאת בוטנים 
למתכון
למתכון פרגיות ברוטב חמאת בוטנים 

חדשות טריות!

מעכשיו פשוט וקל יותר להזמין
את המוצרים הטריים שלנו

התחילו שיחה